ZODIAC – mördande bra klockor

ZODIAC – mördande bra klockor
1882 grundade Ariste Calame en verkstad för tillverkning av speciella klockor i Le Locle, Schweiz. Det ursprungliga namnet på företaget var Ariste Calame och skulle senare bli Zodiac. Namnet “Zodiac” användes tidigt men registrerades inte förrän 1908. Grundarens son, Louis Ariste Calame, skickades att bli utbildad urmakare och började sedan delta i verksamheten år 1895 då han tog över verksamheten.
Det första platta fickuret lanserades för allmänheten 1928 och använde unika Zodiackaliber. 1930 designades och producerades den första automatiska sportklockan. Därefter följde den populära klockan Autographic. Denna klocka var självuppdragande, hade okrossbar kristallfront, en radium urtavla och var också vatten- och stöttålig. Autographic blev snart officiella klocka för vakten på de Schweiziska federala järnvägarna.
Zodiac symbol, den så kallade watch cross-cirkel samma symbol som användes av en seriemördare som var verksam i norra Kalifornien i slutet av 1960-talet. Hans namn blev därför Zodiackiller. Dock inga andra kopplingar till klocktillverkaren.
Den 1 oktober 2001 förvärvade Fossil Inc. de globala rättigheterna till Zodiac varumärket för ca 4.7 miljoner dollar för användning i samband med klockor och andra tidtagningsenheter. I april 2002 invigdes den nya Zodiac kollektionen och introducerades vid Basel Watch Show i Schweiz. Det var första gången på 50 år Zodiac inte hade med sin populära storsäljare Sea Wolf modell i sittutbud.
Zodiacs klockor kan du hitta till ett bra pris på www.klockmodeller.se. Här hittar du även 61 andra olika märken från alla sorters klocktillverkare. Bland annat hittar du märken som Certina och Oregon Scientific.

No related posts.