Paris historia spänner över 2000 år.

Paris historia spänner över 2000 år. Idag tror forskare att staden grundades redan 250 B. C. när den keltiska stammen Parisii anlade en fiskeby nära floden Seine. Den franska huvudstaden, idag ett av världens mest populära resmål, är enormt rik på historia, konst och andra upplevelser. ”Hela Paris är ett enda stort universitet av konst, litteratur och musik”, skrev den amerikanske författaren och serietecknaren James Thurber. Om du aldrig varit i Paris är det dags att åka. På informationssajten parisinfo.se hittar du allt du behöver veta om transport, logi och nöjen. Oavsett tid på året är Paris alltid värt ett besök!

För dig som inte vill flyga finns alltid alternativet att åka buss. Flyg går förstas snabbare, men bussen har flera fördelar. Om du reser i grupp får du mer tid att lära känna de andra resenärerna. Dessutom är det ju som bekant själva resan ofta mer intressant än framkomsten. ”Det är vägen som är mödan värd”, som Karin Boye diktade. Tidigare kunde en bussresa ned till kontinenten vara ganska ansträngande. Men idag är de flesta långfärdsbussar utrustade med allehanda bekvämligheter, såsom luftkonditionering, film, matservering och service. Ett bolag som anordnar bussresor till Paris är Scandorama. En sjudagars resa som inkluderar buss, hotell, guider, vissa måltider samt mängder av spännande utflykter behöver inte kosta mer än runt 3500 kronor. Andra prisvärda alternativ för dig som vill åka buss är exempelvis Ölvemark Holiday.

Någon gång i livet måste man ta chansen att se Eiffeltornet, Louvren, triumfbågen, Notre Dame och alla andra sevärdheter som Paris bjuder på. Läs mer om resor till Paris på www.parisinfo.se.

Related posts:

  1. Boka hotellrum i paris