När du köper barnvagn finns det en hel del att tänka på

När du köper barnvagn finns det en hel del att tänka på. En barnvagn är en investering för framtiden och det lönar sig alltid att läsa på och inhämta så mycket information som möjligt. Kolla produktkataloger, tester och kundomdömen innan du bestämmer dig. Nu kan du även få experthjälp. Besök oss på Barnvagnar.info så berättar vi hur du ska gå tillväga för att hitta bästa möjliga barnvagn.

Bland barnvagnarna på marknaden finns det ett antal grundmodeller: sulky, liggvagn, sittvagn tvillingvagn, duo och kombivagn. Vilken typ som passar din familj bäst beror dels på hur gammalt barnet är, dels på hur du har tänkt använda vagnen. Under den första tiden är en liggvagn, eller en kombinationsvagn som har en liggdel, det bästa alternativet eftersom barnet inte kan sitta själv och dessutom behöver mycket sömn. I denna modell är barnet vänt mot den som skjuter på. Många spädbarn upplever detta som tryggt. Tänk på att vagnen ska vara stor nog för att få plats med extra filtar och åkpåse.

Lite större barn, som uppnått den såkallade koltåldern, går vanligen vidare till sittvagn. I dessa sitter barnet vänt framåt och kan på så sätt ta in sin spännande omgivning. Ryggläget kan vanligen justeras och vagnen är därför även lämplig om barnet behöver sova. För säkerhets skulle bör du kontrollera att vagnen är utrustad med en sele som är fasthakad i vagnen . Om du har ytterligare ett barn (eller tvillingar) kan en tvillingvagn vara värd att titta på. Med en sådan transporterar du enkelt och smidigt två barn samtidigt. Läs allt om olika vagnmodeller på www.barnvagnar.info.

Related posts:

  1. Om folsyra