Köpa hemsida – köp då inte grisen i säcken

Köpa hemsida – köp då inte grisen i säcken

Hur många gånger har det inte hänt att ett företag eller en privatperson har anlitat en webbyrå för att sedan inse att de inte alls förstår syftet med hemsidan. Upptäckten sker ofta sent i produktionen och då är kunden låst vid det avtal som skrivit. För den företagare eller privatperson som då vill byta byrå, är det bara att betala ändå. Men det finns råd – välj rätt webbyrå i stockholm från början.

Meriter
Att välja en webbyrå är inte som att gå och handla middag på ICA. Här handlar det om, förhoppningsvis, en långvarig relation i syfte att skapa mervärde för företaget. Det gäller att förbereda sig väl. Ta reda på så mycket om presumtiva webbyråer som möjligt. Ta reda på vilka andra som är kunder och vad de säger om företaget. Kontakta dem om möjligt själv för en öppen diskussion. Allra säkrast kan det vara att välja en webbyrå som redan tidigare arbetat inom det verksamhetsområde som företaget självt verkar i. Men det kan också vara en nackdel. En ny firma kan istället ge nya idéer och lösningar som gör Din hemsida helt unik, och säljande.

Vad behövs
Minst lika viktigt är att fundera ut vad företaget verkligen vill ha ut av att samarbete. Vad är syftet med hemsidan och vilka tjänster ska ingå? Det kanske finns kunskap inom det egna företaget som kan tas tillvara. Gå igenom avtalsförslag ordentligt och ta reda på vad extratjänsterna kostar. Även om kompetensen för vissa tjänster finns i företaget idag, kanske det inte gör det i morgon. Fundera också på vilken målgrupp ni arbetar mot. Vissa webbyråer är duktiga på vissa målgrupper, men lite sämre på andra. Även här kan tidigare kunder avslöja hur webbyrån arbetar.

Om det bli fel ändå?
Så har ni då gjort allt ni kan för att få ihop bästa möjliga förutsättningar för att samarbetet ska fungera ordentligt. Avtalet är skrivet. Förväntningarna på den nya hemsidan är stor. Så blir det ändå bara så helt fel. Vad händer då? Det här händer och det är lika tråkigt varje gång. För ett företag som inte tänkt på den möjligheten blir det ofta dyrt att lösa sig från ett avtal för att välja en annan webbyrå.

Välj flexibilitet
En av de få företag som erbjuder sina kunder att se hemsidan redan innan den köps, det är Dinwebb. Det gör dem i princip unika på marknaden och garanterar att första steget blir precis som båda parter vill. Om sedan något går snett i samarbetet efter det, är hela sidan skapad med open source-program. Det gör att andra kan ta över, när som helst. Troligast är dock att samarbetet kommer att fungera alldeles utmärkt, inte minst tack vare dessa garantier. Och om företaget så vill kan Dinwebb erbjuda alla tjänster en reklambyrå också kan erbjuda. Vi rekommenderar därför Dinwebb, en seriös webbyrå i stockholm, varmt till alla som går i hemsidetankar. Det lönar sig i längden.

Related posts:

  1. Identa Webbyrå