Hur tar man bort superlim från laminatgolv

Att spilla superlim kan vara superirriterande. Det är svårt att ta bort och när man väl fått bort det kommer det fortfarande att lämna spår av det härdade limmet och det kan samla smuts med tiden. Men visste du att superlim är verkligen superlätt att få bort helt och hållet?
Superlim kan avlägsnas genom användning av aceton. Du kan antingen använda nagellacksborttagare, helst klar och oparfymerad, eller köpa ren aceton i en järnaffär. Ren aceton är mycket rekommenderat för stora områden av spill.
För att börja ta bort spill, sätt lite aceton på området och låt det sedan torka helt innan du utvärderar huruvida det finns några skador. Var noga med att ge det tillräckligt med tid att mjuka upp limmet. Alternativt kan du linda en tjock, ren trasa runt en smörkniv och använda den för att skrapa över golvet utan att skada laminaten. Oavsett vilket verktyg du använder, var mycket noga med att inte skrapa för hårt då det kan lämna märken på golvet.
Eftersom aceton mjukar upp limmet kan du sedan försiktigt skrapa bort det, men det kan fortfarande finnas limrester på golvet. Om du har torkat det med en pappershandduk kan det lämna partiklar som fastnat i golvet och dessa kan ge fläckar som sitter kvar för alltid. Gnugga därför med mer aceton över fläcken med en ren trasa.
Det finns mer att läsa för den som är intresserad av golvläggning. Mer information om detta kan du läsa om du surfar in på http://www.golvläggning.com och titta runt där..

No related posts.