Fira 17 maj på plats i Oslo

Fira 17 maj på plats i Oslo
Om du tycker det är för tamt nationaldagsfirande i Sverige (hur många vet ens varför Sverige firar den 6 juni… nån kung fyllde år den dan) är det kanske en idé att åka över till Oslo och vara med och fira deras nationaldag den 17 maj.
Först och främst måste du ha någonstans att bo och det är en riktigt god idé att du bokar hotell i god tid – för annars kan det bli riktigt svårt. Men är du ute i god tid finns det bra möjligheter att hitta ditt perfekta boende. Om du går in på hotell Oslo och använder deras sökmotor kan du välja och vraka bland hotellen. Här finns 106 hotell listade och med hjälp av ett utförligt sökfilter kan du ange vad du vill ha ut av ett hotell. Om det bara är lågt pris du är ute efter är det bara att sortera listan efter pris – lågt till högt – och ta det översta.

Väl på plats på ditt hotellrum kan du plocka fram din lilla norgeflagga, börja vifta och gå ut på gatorna.
Mellan 10 och 13 går Barntåget genom Oslos gator. Detta har gått av stapeln varje nationaldag i mer än 100 år och höjdpunkten är när barnen tågar förbi Slottet och hälsar på kungafamiljen som vinkar.

Kl 14 har studenterna en egen parad som är mer spexartad: Russetåget kallas det.
Är du ute i god tid kan du även få tag på konsertbiljetter till den store festföreställningen i konserthuset där Oslos symfoniorkester spelare. På kvällen kanske du har haft turen att få tillträde till Brostens bal på Universitetsplatsen. Den startar kl. 18.14 och refererar till det årtal då den Norska grundalgen antogs. http://www.hotell-oslo.se/oslo-hotell/

No related posts.