Du som står i begrepp att köpa läsplatta har mycket att fundera över.

Du som står i begrepp att köpa läsplatta har mycket att fundera över. Idag finns det ett antal prisvärda modeller på den svenska marknaden. Olika tillverkare har satsat på delvis olika format. Dessa är inte alltid kompatibla. Amazon, till exempel, har sitt azw-format och Sony satsar på bbeb. Med äldre läsplattor var man vanligen tvungen att koppla enheten till en dator för att kunna ladda ner böcker. Det blir dock allt vanligare med läsplattor som kan ladda ner via ett trådlöst nätverk. Utvecklingen går för tillfället i rasande takt och det är inte helt enkelt att hänga med. För att hålla dig uppdaterad om det senast, gå till www.läsplatta.eu . Här hittar du all information du behöver!

Läsplattans skärm använder sig av en teknik som brukar kallas e-bläck. Tack vare denna är läsplattan betydligt mer strömsnål än en vanlig dator eller surfplatta. Idag ligger en vanlig läsplattas batteritid på omkring en månad. Andra mobila enheter (smartphones och laptops) måste laddas efter bara några timmar.

Många nätboklådor erbjuder idag e-böcker. Adlibris, Bokus och Bokia har ett stort antal svenska och utländska titlar. Engelsspråkiga hittar du även hos exempelvis www.ebooks.whsmith.co.uk, www.ebooks.com och www.waterstones.com/ebooks. Kindle-användare handlar förstås hos Amazon och du som väljer Sony Reader kan gå till www.ebookstore.sony.com.

Idag finns det dessutom en mängd gratislitteratur tillgänglig på internet. Upphovsrätten är ju som bekant tidsbegränsad. På sajter som www.gutenberg.org och svenska www.runeberg.org kan du således ladda hem en stor mängd av världslitteraturens bästa böcker. Många har redan gått över till e-böcker. Gör det du också! På läsplatta.eu kan du läsa mer om den nya teknikens möjligheter.

Related posts:

  1. Amsterdam är känt för mycket