Dåligt tips för Göteborgaren kan vara ett bra tips för Malmöiten

Dåligt tips för Göteborgaren kan vara ett bra tips för Malmöiten
Bor du i Göteborg är troligtvis billigaste sättet att resa till Oslo att ta tåget över gränsen. En flygresa från Landvetter är nog ingen idé oavsett hur bra pris du får på resan. Men åker du från Sturup kan du definitivt göra klipp.
Oslo är en stad med omtumlande historia och har både fått byta namn under flera år och varit huvudstad och inte huvudstad fram och tillbaka. Det sägs att kung Harald Hårdråde grundade Oslo 1048 och att staden i slutet av 1000-talet blev ett biskopssäte, sanktionerat av Påven i Rom. Runt 1300 blev så Oslo Norges huvudstad och påbörjade sin strapatsfulla färd genom seklerna. 1350 dog tre fjärdedelar av stadens invånare i pesten för att bara ett par år efter i stort sett brinna ner till grunden. Nästa slag var när staden blev fråntagen status av huvudstad då Danmark lade Norge under sig och Oslo fick stå undan för Köpenhamn som huvudstad.

1624 var det dags igen för en stor brand – som denna gång utplånade staden helt. Den danske kungen Christian IV byggde upp staden igen, men döpte den nu till Kristiania.
1814 gick Norge i union med Sverige – men inte på samma sätt som med en gång Danmark, utan kunde nu tilldela Kristiania (som egentligen var Oslo) huvudstadsstatus.
1905 upplöstes unionen med Sverige och 1925 fick Norges huvudstad tillbaks sitt gamla namn: Oslo.

1952 krönte Oslo sin nya status som världsstad genom att vara värd för vinterolympiaden. Detta satte fart på både befolknings- och ekonomisk tillväxt och idag är staden en stolt och fantastisk huvudstad.
Om du vill resa dit och njuta av staden kan du gå in på flyginfo och använda deras sökmotor för att från 600 olika flygbolag hitta den billigaste resan.

No related posts.