Bo som en kejsare i Rom

Bo som en kejsare i Rom
En gång i tiden var Rom världens centrum. Här bodde imperiets rikaste och mäktigaste och oerhörda rikedomar samlades och spenderades. Enorma byggen genomfördes och gigantiska fester och gladiatorspel. I spetsen fanns Romarikets kejsare som med åren blev mer och mer excentriska. Ni har säker hört namn som Caligula, Augustus och Nero som spenderade absurda summor på palats och ibland helt galna byggnationer.
Även om Romariket är ett minne blott kan man ju fortfarande fantisera om hur det kan ha varit att bo i Rom på den tiden när man spatserar runt på stadens gator och beser en del av de byggnader som då byggdes och faktiskt står kvar än i dag.
Om du har en sån där absurd summa pengar som kejsarna hade på den tiden kan du ju alltid göra ett försök att leva som en kejsare i Rom.
För att hitta det mest kostsamma boendet kan du via www.hotell-rom.se leta i deras sökmotor bland 1602 hotell för att hitta det dyraste och lyxigaste.
Genom en hel hög av olika filter kan du ställa in vad du vill ha och få fram en lista att välja bland.

Först och främst ska en romersk kejsare inte betala mindre än 5 000 SEK per natt, så det ställer vi in. Sedan är fem stjärnor och höga betyg från tidigare gäster en självklarhet. Hotellet Hassler Roma dyker upp högst upp på listan och kan erbjuda en svit för 18 000 SEK per natt. I hotellet hittar du även restaurangen Imágo som blivit belönad med en Michelinstjärna och därmed kan garantera riktigt dyr och exklusiv mat. Hotellet hittar du vid toppen av Spanska trappan och kan därmed skänka dig en känsla av att befinna dig i staden mitt – precis som en romersk kejsare bör vara.

No related posts.